Vinné listy plněné rýží 2 kg - ONASSIS
Kód: 05 01 02Detailní popis produktu
VINNÉ LISTY PLNĚNÉ RÝŽÍ ONASSIS 2 kg
Vinné listy plněné rýží se podle antického receptu připravovaly už ve starověkých řeckých koloniích území Pontu u Černého moře. Tradiční způsob výroby se dochoval až dodnes, směs uvařené dlouhozrnné rýže a bylinek je při výrobě zamotávána do vinných listů ručně. Tato řecká specialita, známá pod názvem Dolmades, najde své uplatnění jak v teplé, tak ve studené kuchyni.
Ohřáté se používají jako vegetariánské hlavní jídlo, ale také jako předkrm, příloha, nebo chuťovka (řecky meze). Jako předkrm se podává s citrónovou omáčkou, zvanou avgolemono, či s jogurtovočesnekovou omáčkou. Za studena se tato chuťovka výtečně hodí k ouzu, suchému bílému vínu nebo k retsině - bílému vínu s příchutí pryskyřice.
Pro kuchyni kolem Středozemního moře jsou tyto malé chuťovky nejrůznějších druhů typické. V Řecku se jim říká meze, v Itálii antipasto, ve Španělsku tapas a ve Francii hors d´oeuvres. Meze se podávají samostatně nebo s bílým pečivem. V Řecku se servírují především k večeři, kdy se sejde skupinka přátel a objednají si několik těchto malých chuťovek, které pomalu ochutnávají v průběhu celého večera. Tyto chuťovky se podávají na malých mističkách.
V servírování meze se meze nekladou!
Dolmades zaujmou především svým vzhledem, typicky kořeněnou chutí, širokou škálou využití.
SLOŽENÍ: rýže (původ Řecko) 65%, vinné listy 15%, voda, sójový olej 6,5%, cibule, sůl, kopr, máta, černý pepř, regulátor kyselosti: kyselina citrónová.
Připraveno dle tradiční receptury.
Sterilizováno. Po otevření skladujte v lednici ve vhodné (nekovové) uzavřené nádobě a spotřebujte do 3 dnů.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 530 kJ/127 kcal, tuky: 6,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1,1 g, sacharidy: 14,9 g, z toho cukry: 1,1 g, bílkoviny: 2,1 g, sůl: 1,2 g.
Země původu: ŘECKO.
Balení v kartonu: 6 ks.
Doplňkové parametry
Kategorie: | DELIKATESY |
---|---|
Hmotnost: | 2.66 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.